Specia Főoldal

Specia Img Title

TEVÉKENYSÉGEK SZERINT

Ételek Italok

Pincénk, a badacsonyörsi Váli-birtok fő szőlőfajtái a kéknyelű (budai zöld porzóval), az olaszrizling, a muscat otonel és a pinot noir. Minden, a szőlőtermesztéssel és a borkészítéssel összefüggő tevékenység helyben történik. A szüretelés saját kezünk munkájával - a szőlőt puttonnyal, hordókba gyűjtve - zajlik, ezzel is megfelelve a kézműves bor elvárásainak. A reduktív és új fahordó-érlelésű borok kizárólag palackokban kerülnek forgalmazásra.

 

VáliBor. Váli Péter Borászata Badacsonyörs. Badacsonyi bor, balatoni borkóstolás.

 

A szőlőültetvényem Badacsonyörsön található. A település egyike a legkisebb badacsonyi falvaknak. Nyugalma és időtlen békéje megjelenik az általunk itt készített borok hangulatában is.

A községet Badacsonytomajtól 3 kilométer, a Káli-medence központjától, Salföldtől 2 kilométer választja el. A déli fekvésű terület 2 hektárnyi domboldalon, 150 méter magasan terül el, a Major út mentén terül el. Pannon homok alapföldön másfél méter vastag barna erdőtalaj,

 
Ételek ItalokEszközökSpecialisták
  • Szolgáltatói csoportok: céges rendezvényszolgáltatók, esküvői szolgáltatók
  • Tevékenységek:

VáliBor. Váli Péter Borászata

VáliBor. Váli Péter Borászata kontaktja

  • Neve:   Váli Bogi
  • Pozíciója:   értékesítési vezetõ
  • Telefonszáma:   +36309405232
  • E-mail címe:   badacsonyors@valibor.hu
  • Mobiltelefonszáma:   +36309405232

OLASZRIZLING – 2008
A Badacsonyi Hegyközségi Borverseny Arany Érmes Bora
50% Reduktív 50% Fahordós érlelésű, 40 éves öreg tőkék bora

 

VáliBor. Váli Péter Borászata Badacsonyörs. Badacsonyi bor, balatoni borkóstolás.

Olaszrizling

Az egyedi mikroklíma, a talaj gazdag ásványossága, a puttonyos, kíméletes kézi szüret és a helyben történő gyors feldolgozás adta a szőlő kiváló minőségét.

Ezután a tétel felét új fahordóban, felét reduktív módon acél tartályban fél évig erjesztettem és érleltem, majd palackban pihentettem a bort. A fajtára jellemzően a csonthéjas gyümölcsök illat- és íz-jegyei keverednek a fahordós érlelés vaníliás aromáival. Könnyűsége, lágy íz hatása miatt kezdő borivóknak is kedves lehet. Fehér húsokhoz, salátákhoz, tészta ételekhez ajánlom 12 fokon fogyasztva.

AJÁNLATKÉRÉS

Ajánlatkérés a(z) VáliBor. Váli Péter Borászata szolgáltató felé:

(a csillaggal jelölt infomációk megadása feltétlenül szükséges)
Ajánlatkérő neve*
Ajánlatkérő telefonszáma*
Ajánlatkérő e-mail címe*
Ajánlatkérő cégének neve
Rendezvény típusa
Rendezvény tervezett időpontja *
Rendezvény tervezett időtartama *
Rendezvény várható létszáma *
Egyéb elképzelések, kérések